Forum GOLDEN RETRIEVER Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Królik

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum GOLDEN RETRIEVER Strona Główna -> Żywienie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bajaderka123
Ekspert


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 1614
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa/Bródno
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 13:33, 11 Kwi 2011    Temat postu: Królik

Czy ktoś orientuje sie czy barfowcy daja psom surowego królika z gnatami? nie zmielonego?
Mam dostęp do długouchych, karmionych naturalnie, wiejskich. Udka będę zostawiać dla siebie, natomiast pies mógłby pożerać całą resztę


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krzysia
Ekspert


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 1112
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: nl
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 1:31, 19 Maj 2011    Temat postu:

Znani mi barfowcy daja calego nie zmielonego.
Moje jak (czasami ) to tez w calosci..
ja kupuje zamrozonego w calosci ale juz w sklepie , odmrazam i daje, bo ja taki barfowiec hipokryta, oby jak najmniej wiedziec/widziec Embarassed


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Krzysia dnia Śro 22:58, 25 Maj 2011, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
B&B
Goldeniarz


Dołączył: 14 Wrz 2010
Posty: 149
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Silesia
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 8:45, 19 Maj 2011    Temat postu:

Ja porcje rosołowe z kaczki, indycze szyje i tym podobne specjały daję w całości.
W końcu po to pies ma zęby, by sobie to pogryźć, w naturze drapieżnikom nikt nie mieli kości.
Ja też nie chciałabym jadać zmiksowanego pokarmu


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bajaderka123
Ekspert


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 1614
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa/Bródno
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 10:36, 19 Maj 2011    Temat postu:

Brutus jada surowe mięsko od momentu odstawienia od matki (trafiłam na mądrego hodowcę), więc nie ma żadnych problemów.
Szyje lub inne kawałki kostno-mięsne jada normalnie. Podroby także. Tylko z tym królikiem sie zastanawiałam bo jeszcze takowego nie dostawał, te kosteczki wydaja mi się takie malutkie i drobniutkie. Ale już doczytałam - nie wolno dawac kości długich czyli nóg. I bardzo dobrze, nogi to ja chetnie zjem. Mam juz 3 króliki w zamrażalniku - kruszeją a Brutek wczoraj spałaszował pierwsza porcje i mu smakowało. Myślę że bedzie ok.
I powiem wam że są to króliki wiejskie, karmione tym co rosnie za stodołą, żadnej chemii, sztucznych pasz z paskudnymi dodatkami. Miodzio! Od przyszłego tygodnia dokładamy do diety jaja z wiejskich gęsi - będę ich mieć pod dostatkiem przez całe lato. też karmione naturalnie. Jeżeli są chętni z Warszawy i są w stanie dojechać i odebrać to zapraszam!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Shinigami
Przyjaciel forum


Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 3921
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opolskie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 11:56, 19 Maj 2011    Temat postu:

Ja bym sama chętnie pieczeń z królika zjadłaRazz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
BALDUR
Ekspert


Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 2515
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 0:29, 20 Maj 2011    Temat postu:

Shinigami napisał:
Ja bym sama chętnie pieczeń z królika zjadłaRazz

Ja się tez chętnie podłączę Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
B&B
Goldeniarz


Dołączył: 14 Wrz 2010
Posty: 149
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Silesia
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 8:09, 20 Maj 2011    Temat postu:

No to jedziemy do bajaderki na królicze nóżki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bajaderka123
Ekspert


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 1614
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa/Bródno
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 9:28, 20 Maj 2011    Temat postu:

Dodam że bedę to cudo przyrządzać pierwszy raz w życiu.... dziś wsadzam do marynaty - będzie królik po prowansalsku a co wyjdzie to sie okaże, haha. Kudłaczowi bardzo króliczek smakował

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krzysia
Ekspert


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 1112
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: nl
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 15:01, 20 Maj 2011    Temat postu:

bajaderka123 napisał:
Kudłaczowi bardzo króliczek smakował

To najwazniejsze Laughing
Succesu w gotowaniu zycze Razz
Jak nie wyjdzie po prowansalsku to daj nowa nazwe "a'la bajaderka"czy jakos Razz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aga_81
Goldeniarz


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 96
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Pią 20:22, 20 Maj 2011    Temat postu:

tym królikiem przypomniałyście mi pasztet robiony przez moją babcię.

ja tez daje szyje z indyka, udka w całości. Najlepiej u nas spawdza sie drób, po nim nie ma sensacji.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krzysia
Ekspert


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 1112
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: nl
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 22:57, 25 Maj 2011    Temat postu:

bajaderka123 napisał:
Dodam że bedę to cudo przyrządzać pierwszy raz w życiu.... dziś wsadzam do marynaty - będzie królik po prowansalsku a co wyjdzie to sie okaże, haha.

Noo i co wyszlo?? Czy to tak sie jeszcze marynuje? Embarassed
Czy zjadla , pewnie juz i wydalila a nic sie nie chwali? Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bajaderka123
Ekspert


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 1614
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa/Bródno
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 19:26, 26 Maj 2011    Temat postu:

Królik wyszedł bardzo smaczny ale nieco gumowaty, więc znów coś nie tak zrobiłam... ale jak postał w lodówce już uduszony do następnego dnia to dopiero skruszał. mniam mniam

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Krzysia
Ekspert


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 1112
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: nl
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 12:46, 27 Maj 2011    Temat postu:

bajaderka123 napisał:
Królik wyszedł bardzo smaczny ale nieco gumowaty, więc znów coś nie tak zrobiłam... ale jak postał w lodówce już uduszony do następnego dnia to dopiero skruszał. mniam mniam


Smacznego! :DMniamm, az slinka leci.
Troche horrorowato; panierowali ,rozciagali jak gume, dusili, mrozili, rozkruszali Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
BALDUR
Ekspert


Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 2515
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 19:17, 14 Cze 2011    Temat postu:

Nie wiem co i jak, ale kiedyś słyszałam, że kaczka i królik muszą się długo moczyć, aby mięsko było mniam Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum GOLDEN RETRIEVER Strona Główna -> Żywienie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Forum.
Regulamin