Forum GOLDEN RETRIEVER Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

fajne przepisy kulinarne
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 25, 26, 27  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum GOLDEN RETRIEVER Strona Główna -> Hyde park
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kesse
Przyjaciel forum


Dołączył: 07 Sty 2008
Posty: 11852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: dolny śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 16:34, 30 Cze 2008    Temat postu:

gratuluję pomysłu , chyb awypróbuję bo tez lubię takie kombinacje Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kesse
Przyjaciel forum


Dołączył: 07 Sty 2008
Posty: 11852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: dolny śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 19:58, 02 Lip 2008    Temat postu:

Ariena zrobilam Twoj przepis z tym ze dodałam kukurydzę, wyśmienite!!!!
oczywiscie ja zrobilam odpowiednie proporcje dla 2 osob Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ariena
Rutyniarz


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 546
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 20:00, 02 Lip 2008    Temat postu:

To się cieszę że smakowało Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kesse
Przyjaciel forum


Dołączył: 07 Sty 2008
Posty: 11852
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: dolny śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 21:57, 02 Lip 2008    Temat postu:

mężowi tez - brał dokładkę

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ariena
Rutyniarz


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 546
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 17:38, 10 Lip 2008    Temat postu:

Fasolka szparagowa inaczej-rewelka! Very Happy Jak ktoś jest na diecie to można to potraktować jako pyszne danie na obiad, a jak nie to jako dodatek zamiast tradycyjnej fasolki szparagowej z bułką tartą.

Fasolka szparagowa z pomidorami inaczej fasolka po prowansalsku

Ilości w zależności od ilości osób
- fasolka szparagowa
-pomidory
-cebula
-czosnek
-zioła prowansalskie
-tymianek
-sól
-pieprz

Cebulkę zeszklić na oliwie, dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem dopóki nie zrobi się z nich papka.
W tym czasie gotować fasolkę aż będzie miękka-ale nie taka rozpadająca się tylko trochę twardsza.
Jak się zrobi papka z pomidorów to dodać do nich zioła, sól, pieprz i dusić pod przykryciem chwilkę (jak pomidory przywierają to można podlać wodą).
Do tego dodajemy ugotowaną fasolkę, wyciskamy czosnek, mieszamy i dusimy chwilkę aż się wszystko połączy, można dodać znowu przyprawy jak będzie za mdłe.
Smacznego Smile

Tak wyglądała moja fasolka zanim ją spałaszowałam: Laughing







Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Ariena dnia Czw 20:43, 10 Lip 2008, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Siugowa
Ekspert


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 1755
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opoczno
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 20:14, 11 Lip 2008    Temat postu:

Ariena! Zrobiłam dziś tą Twoją fasolkę. Przyznaję się bez bicia, że z braku odpowiedniej ilości pomidorów dodałam ostrego keczupu. Chłopcy niechętni do "nowości" zjedli fasolę po staremu- z bułką. Za to mąż składając talerze powiedział "pyszne było" Laughing
Szkoda, że ja nie mogę się pochwalić jakimś przepisem bo kucharka ze mnie żadna. U mnie mąż piecze ciasta. Za to dodaje dużo czosnku np. do gotowania ziemniaków. Wiecie, jakie czasem są ziemniaki. A jak się doda czosnku- hm. Zaczynałam od jednego ząbka a teraz ładuje kilka. I chłopaki nie chorują.
Z prostych przepisów polecam żeberka z ananasem. Wystarczy kupić sypką przyprawę do żeberek firmy, której nazwa kojarzy się z apetytem. Na opakowaniu jest przepis Very Happy Ogólnie: wrzuca się żeberka wysmarowane przyprawą i pokrojonego ananasa z puszki do rękawa do pieczeni i...do piekarnika. Nie trzeba stać przy garach, samo się robi. A ananas dodaje mięsu soczystości.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olinka
Ekspert


Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 1680
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 18:09, 30 Sie 2008    Temat postu:

Ariena ta fasolka na prawdę smakowicie wygląda Smile

Siugowa napisał:
Nie trzeba stać przy garach, samo się robi.


Hahaha... po tym zdaniu widać jak bardzo lubisz gotować Laughing Ja też uważam, że są przyjemniejsze rzeczy na świecie Wink

To ja podam przepis dla miłośników grzybów Laughing => SPAGHETTI Z GRZYBAMI
Należy wstać rano i jechać na grzybki.Very Happy Very Happy Very Happy Najlepsze będą prawdziwki bądź podgrzybki Smile
Następnie w domu myjemy, obieramy, kroimy je. Do rondelka wkładamy trochę masła wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę gdy się trochę przyrumieni dorzucamy grzybki. Gdy wszystko ładnie zacznie pachnieć wlewamy śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Czekamy aż wszystko się zagotuje. W między czasie gotujemy spaghetti.
PYSZNE Smile
P.S. Dla wielbicieli czosnku pewnie można go dodać do sosu z grzybków Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ariena
Rutyniarz


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 546
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 22:27, 30 Sie 2008    Temat postu:

Ooo brzmi świetnie muszę wypróbować bo lubię spaghetti Smile

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Ariena dnia Sob 22:27, 30 Sie 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kate122
Starszy goldeniarz


Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 207
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Suwałki
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 15:02, 31 Sie 2008    Temat postu:

a moze jakies przepisy na jedzonko dla pieska?
nie mam pojecia co mu gotowac a ryz,marchewka i miesko nudzi mi sie juz... mimo ze dla Brutusa wyraznie smakuje Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ariena
Rutyniarz


Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 546
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 19:24, 31 Sie 2008    Temat postu:

Proszę nie róbmy bałaganu i piszmy tutaj tylko przepisy kulinarne dla ludzi Wink Kate przejrzyj dział Żywienie-powinnaś tam znaleźć odpowiedź na swoje pytanie, a jak nie to załóż tam nowy temat z tym pytaniem Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Siugowa
Ekspert


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 1755
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opoczno
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 20:04, 31 Sie 2008    Temat postu:

Olinka napisał:


Siugowa napisał:
Nie trzeba stać przy garach, samo się robi.


Hahaha... po tym zdaniu widać jak bardzo lubisz gotować Laughing Ja też uważam, że są przyjemniejsze rzeczy na świecie Wink


Olinko a jak tu gotować jak mam samych wybredych panów (po części moja wina) w tym jednego małego jarosza??
Czasem nie ma czasu, czasem ochoty. Przyznaję się, że kucharka ze mnie żadna. Ciast już dawno nie piekę bo nikt nie je (bynajmniej nie dlatego że nie wyszły)
Ale ostatnio się staram Very Happy Bo mi wstyd, że siedzę w domu i "nic" (ha ha)nie robię. Szukam prostych przepisów ale innych niż do tej pory. Wystarczy np. filety kurczaka obtoczyć w cieście z mąki i jajka + pokruszone płatki kukurydziane i już jest coś innego.
Ale i tak na topie jest zalewajka.
A wczoraj uzbieraliśmy 8 litrowe wiadro prawdziwków. Dziś tylko 3/4 ale i tak masa jest. Nawet się nie pytam co jutro na obiad. Boję się że mi powiedzą :pierogi.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Siugowa
Ekspert


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 1755
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opoczno
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 20:21, 31 Sie 2008    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]

zobaczcie co za cudeńka!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Olinka
Ekspert


Dołączył: 08 Sie 2007
Posty: 1680
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Łódź
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 20:32, 31 Sie 2008    Temat postu:

No to nieźle z tymi grzybkami Very Happy Ja też wczoraj pojechałam na poranne grzybobranie... ale do lasu dotarłam o 11 Cool A i tak sporo się nazbierało Widocznie wysyp jest.

A ta stronka fajna Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sinead
Ekspert


Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 1696
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wielka Brytania
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 20:40, 31 Sie 2008    Temat postu:

A ma moze ktoś przepis na jakiś prosty tort lub ciasto byle nie owocowe (moja mama nie lubi owocowych a to ma być na jej urodziny), może orzechowe, karmelowe lub coś w tym stylu... Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Siugowa
Ekspert


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 1755
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Opoczno
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:31, 31 Sie 2008    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]
może takie?
Szkoda, że muszę się troszkę odchudzić.
Ostatnio odkryłam forum: abcgospodyni. Mimo, że jestem już leciwa dowiedziałam się co nieco. Są tam też przepisy kulinarne.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum GOLDEN RETRIEVER Strona Główna -> Hyde park Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 25, 26, 27  Następny
Strona 3 z 27

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Forum.
Regulamin